Mindful Yoga

Mindful yoga este un angajament pe viata, nu sa ajungi in alta parte, ci sa fii acolo unde esti in acest moment, sa fii prezent in inspir si expir, fie ca experienta este placuta, neplacuta sau neutra. Corpul se va modifica pe masura ce practici, la fel se schimba si mintea, inima precum si perspectivele. Este de dorit, fie ca esti incepator sau practician experimentat sa ne reamintim permanent noua insine valoarea mintii incepatorului atunci cand practicam.

Renunta la principiul ”multi-tasking”. Este una dintre cele mai gresite abordari atunci cand vine vorba de focus, de eficienta in actiune si de calitate. Cercetarile stiintifice au demonstrat in nenumarate randuri efectele meditatiei asupra creierului, undelor cerebrale si a restructurarii mintii, evident si a eficientei crescute. Abordeaza cate un lucru odata si cand l-ai terminat treci mai departe, la urmatorul.

Aplicat la practica yoga, cei multi-tasking se trezesc in 100% din cazuri gandindu-se la mai multe lucruri deodata in timp ce practica yoga, crezand cumva la nivel subconstient ca…folosesc timpul la maximum, gandind in timpul practicii si la alte proiecte sau lucruri. Nimic mai fals si inutil! Cu cat te gandesti la mai multe lucruri deodata, cu atat te defocalizezi mai mult si capacitatea de distragere si ineficienta este mai mare, iar consumul de resurse personale (vitalitate, energie a mintii, timp) creste! Fa diferenta intre puterea unui laser si a luminii unui bec si vei intelege ca acest principiu al focalizarii, inca mai este valid in anul de gratie 2015 si nu are nimic de-a face cu multi-taskingul sau defocalizarea!

Abordeaza fiecare postura sau meditatie pe care o faci cu ENTUZIASM! De ce? Pentru ca in lipsa entuziasmului totul iese foarte greu sau deloc. Daca inca nu te-ai convins, incearca sa faci ceva cu plictiseala si acelasi lucru cu entuziasm si vei vedea cu siguranta diferenta. In primul rand vei observa ca te simti mai bine, ca ai mai multa energie, vs. lipsa de chef si energie pe care ti le da abodarea plictisita. Asta nu inseamna ca vei sari pe salteluta de yoga sau vei da din maini, ci este vorba de atitudinea interioara, de bucuria si energia pe care le aduce entuziasmul si evident de rezultatul final, net superior.

Ce urmarim noi , Centrul de practica cu aceste dimineti de yoga este sa va introducem notiunea de meditatie in miscare, sa va ajutam sa va cunoasteti si recunoasteti corpul si modul in care el va poarta prin viata.
Impreuna cu serile de meditatie mindfulness noi intentionam sa construim o comunitate prezenta intr-un mod bland si activ.

X