One day retreat

Iti propunem o zi de reconectare cu tine insuti, prin practici mindfulness, departe de tumultul orasului, in mijlocul naturii. Este un program dedicat oricui doreste sa faca cunostinta si sa invete practici mindfulness, sa testeze instrumente certificate stiintific de reducere a stresului, care pot deveni solutii pe care sa le ai cu tine in fiecare zi in viata ta. Programul va propune o zi de invatare experientiala, cu practici mindfulness statice si in miscare, sesiuni de mindful yoga, practici prin care ne indreptam atentia spre corp si minte, intr-un prezent activ si constient.

Mindfulness este practica şi starea prin care alegem în mod conştient să trăim în prezent, să observăm gândurile şi emoţiile noastre şi să fim în contact cu corpul nostru. Îl putem  practica în diverse moduri, cea mai cunoscută metodă fiind meditaţia şi care pentru mine a reprezentat o unealtă incredibilă de gestionare a propriilor emoţii şi gânduri, dar nu este singura.

Mindfulness poate însemna aproape orice activitate practicată cu regularitate, care ne induce o stare de linişte şi relaxare şi care ne pune în contact cu senzaţiile din corpul nostru şi ne ajută să fim martori la gândurile noastre în loc să le analizăm.

Acţiuni simple, precum mersul cu picioarele goale prin nisip , dansul sau  exerciţii de respiraţie în natură, sunt moduri la fel de eficiente de practică a stării de prezenţă atâta vreme cât ne reamintim mereu să ne întoarcem atenţia către senzaţiile pe care le experimentăm în loc să ne pierdem în şirul inevitabil al gândurilor care vin şi pleacă.

Pentru a practica Mindfulness ai nevoie în primul rând de motivaţia de a face o schimbare, apoi de disciplină necesară ca practica să devină un obicei şi nu în ultimul rând, de răbdarea şi acceptarea faptului că rezultatele nu apar imediat.

X